اگر ایده خلاص شدن از شر سیم بین اسکنر و رایانه خود را دوست دارید، گزینه های زیادی برای انتخاب وجود دارد. ما روی دو نوع اصلی از اسکنرهای بی سیم دستی تمرکز خواهیم کرد و در مورد اینکه چرا ممکن است بخواهید اتصال وای فای 2.4 گیگاهرتز را از طریق بلوتوث انتخاب کنید (یا برعکس) بحث خواهیم کرد.
اسکنر بارکد بی سیم 2.4 گیگاهرتز
2.4 گیگاهرتز نامی کمی گمراه کننده است، زیرا بلوتوث نیز در محدوده ای در طیف 2.4 گیگاهرتز ارتباط برقرار می کند. تفاوت معنی دار این است: اگر اسکنرهایی با فرکانس 2.4 گیگاهرتز در نام محصول مشاهده کنید، برای برقراری ارتباط با رایانه به نوعی گیرنده USB نیاز دارند. راه اندازی این نوع اسکنرها فوق العاده ساده است: تنها کاری که باید انجام دهید این است که گیرنده ( دانگل USB ) را به رایانه خود وصل کنید و … خب، همین. شما حالا می توانید شروع به اسکن کنید!
نکته منفی این است که بسته به اندازه دانگل گیرنده 2.4 گیگاهرتزی، ممکن است یک گیرنده USB بزرگ از رایانه شما بیرون زده باشد. اگر یک دسکتاپ دارید که همیشه در یک مکان باقی می ماند، این مسئله چندان مشکلی ندارد، اما اگر از لپ تاپ استفاده می کنید می تواند یک خطر باشد. اگر لپتاپ را اغلب جابجا میکنید، به راحتی گیرنده میتواند گیر کند و یا بهطور تصادفی شما آن را جدا کنید.
جنبه دیگری که باید در نظر بگیرید این است که ممکن است برای لوازم جانبی دیگر مانند ماوس و صفحه کلید یا کلید USB گاه به گاه به پورت های USB رایانه خود نیاز داشته باشید. تنظیم یک گیرنده 2.4 گیگاهرتز بسیار ساده است، اما ممکن است از فضای فیزیکی با ارزشی که برای دستگاه های دیگر به آن نیاز دارید در رایانه شخصی شما استفاده کند و یکی از پورت های شما اشغال خواهد شد .
اما اصلی ترین مزیت اتصال بی سیم 2.4 گیگاهرتز این است که شما برد بسیار بیشتری نسبت به بلوتوث دارید . این برد در فضای آزاد و بدون مانع شاید تا صد متر و در فضاهای عملی به حدود سی تا چهل متر می رسد .
اسکنر بارکد بی سیم بلوتوث
اگر همچنان خواهان مزیت آزادی یک اسکنر بیسیم هستید، اما نمیخواهید با آداپتورهای USB اضافی روی رایانهتان کار کنید، یک اسکنر بارکد بلوتوث به کار شما می آید. اکثر مردم بلوتوث را با لوازم جانبی مانند صفحه کلید، ماوس و هدست مرتبط می دانند، اما در واقع کاربردهای بسیار دیگری نیز دارد. مزیت اصلی انتخاب اسکنر بارکد بلوتوث این است که بسیاری از دستگاه های مدرن دارای فرستنده های بلوتوث داخلی هستند. این بدان معناست که گیرنده در داخل رایانه قرار دارد، بنابراین نیازی به داشتن هیچ آداپتوری ندارید که از پورت USB خارج شده یا جای آن را بگیرد.
با این حال، اسکنرهای بلوتوث قبل از استفاده باید با رایانه شما جفت ( Pair ) شوند. این فرآیند کمی پیچیده تر از جفت کردن یک اسکنر بارکد 2.4 گیگاهرتزی است (که به معنای واقعی کلمه plug-and-scan است)، اما اساساً در سه مرحله خلاصه می شود.
مرحله 1: بررسی کنید که بلوتوث رایانه شخصی ویندوز فعال باشد
همه رایانه های شخصی دارای بلوتوث داخلی نیستند، اما اگر لپ تاپی دارید که در چند سال گذشته ساخته شده است، شانس داشتن بلوتوث تقریباً نزدیک به 100٪ است.
در مورد اطمینان از روشن بودن بلوتوث، این به نسخه ویندوز شما بستگی دارد.
مرحله 2: اسکنر بارکد بلوتوثی را در حالت جفت شدن قرار دهید
از آنجایی که دستگاههای بلوتوث گیرندههای USB برای جفت شدن خودکار آنها با رایانه شخصی شما ندارند، باید آنها را به صورت دستی تنظیم کنید تا با دستگاه دیگری (مانند رایانه شخصی ویندوز) جفت شوند. برخی از اسکنرها دارای یک دکمه جفت شدن اختصاصی هستند که باید آن را حدود 5 تا 10 ثانیه نگه دارید. در این حالت میدانید که حالت جفتسازی فعال شده است زیرا صدایی میشنوید یا چراغهای روی اسکنر روشن و خاموش میشوند.
اگر فقط یک دکمه روشن/خاموش روی اسکنر شما وجود دارد، احتمالاً باید با خاموش بودن اسکنر بارکد شروع کنید. سپس دکمه روشن/خاموش را به مدت 5 تا 10 ثانیه نگه دارید تا اسکنر صدا ایجاد کند، یا مشاهده کنید که چراغها شروع به چشمک زدن میکنند که نشان میدهد در حالت جفت شدن هستید.
سایر اسکنرها نیز شامل یک دفترچه راهنمای پشتیبانی با یک بارکد خاص هستند. اسکن آن بارکد خاص، اسکنر بارکد را در حالت جفت شدن قرار می دهد.
مرحله 3: جفت کردن اسکنر بارکد در ویندوز
این مرحله ساده ترین مرحله است: اگر اسکنر بارکد در حالت جفت شدن است، باید آن را در زیر لیست دستگاه های بلوتوث موجود در رایانه شخصی خود مشاهده کنید. اگر واقعاً نام اسکنر را نمی بینید، بررسی کنید که آیا دستگاه هایی با نام «صفحه کلید» نمایش داده می شوند یا خیر. برخی از اسکنرهای بلوتوثی با این نام شناسایی می شوند، زیرا آنها اساساً از همان نشانگر صفحه کلید بلوتوثی استفاده می کنند.
اگر اسکنر بارکد بی سیم من خارج از محدوده باشد چه؟
اکثر اسکنرهای بارکد بلوتوث تا حدود پانزده متر خوب هستند، اگرچه بسته به وجود موانع فیزیکی (مانند قفسه یا دیوار) بین اسکنر و گیرنده، ممکن است بسیار کمتر باشد. واضح است که این محدوده برای پوشش بیشتر انبارها یا مکانهای ذخیرهسازی کافی نیست، بنابراین در بسیاری از اسکنرهای بیسیم (اما نه همه!) ماژول حافظه را برای به خاطر سپردن کدهای اسکن شده تعبیه کردهاند.
ظرفیت حافظه هر اسکنر معمولاً صدها یا هزاران بارکد است (معمولاً این مقدار در وب سایت محصول ذکر شده است)، اما خلاصه آن این است: اگر یک مورد را اسکن کنید در حالی که اسکنر بارکد در محدوده گیرنده نباشد، کدهای اسکن شده را تا زمانی که بتواند دوباره به کامپیوتر متصل شود را در حافظه خود ذخیره می کند. اگر فهرست انتخابی بزرگی برای اسکن دارید، این یک ویژگی بسیار مفید است، اما همچنان باید نتایج خود را در رایانه دوباره بررسی کنید، فقط برای اینکه مطمئن شوید همه مقادیر مناسب را اسکن کردهاید.
اسکنر بی سیم برای انبارگردانی و حمل و نقل ، باسیم برای صندوق فروش
اگر مطمئن نیستید که بارکدخوان بی سیم یا باسیم برای شما مناسب است، در اینجا یک چارچوب ساده برای بررسی وجود دارد. اگر شما برای دور شدن از رایانه و ادامه اسکن به انعطافپذیری نیاز دارید، بارکد خوانهای 2.4 گیگاهرتزی یا بلوتوث گزینهای عالی هستند یعنی بهترین گزینه برای انبارگردانی سیار .
با این حال، اگر نیاز دارید که هر روز اقلام و کالاها را در یک نقطه فروشگاه اسکن کنید، یک اسکنر سیمی کار شما را به خوبی انجام خواهد داد. آنها درست مانند بارکد اسکنرهای 2.4 گیگاهرتز قابلیت اتصال و قرائت دارند، شما هرگز نگران شارژ مجدد باتری ها نیستید و همچنین پیگیری اتصال آنها بسیار آسان است (فقط سیمی را که از رایانه خود در حال اجرا است دنبال کنید تا به بارکدخوان برسید ! )